Podrška izvozu MMSPP u Rumuniju i Makedoniju

 

Primeri dobre prakse

ŠUKOM Knjaževac

ŠUKOM D.O.O. je jedna od najpoznatijih fabrika kotlova i energetske opreme u Srbiji. Osnovana je 1994. godine i zapošljava 60 radnika od čega 4 inženjera. Poseduje sopstveni proizvodni i poslovni  prostor površine od 4000 m2.

Kvalitet proizvoda je dokazan dobijanjem sertifikata: CE, TUV - Austria, EAC, Ukrajinski sertifikat kao i atesta sa Mašinskog fakulteta u Nišu i Kragujevcu.

U dvadeset trogodišnjem periodu  proizvedeno je i isporučeno kupcima u zemlji i inostranstvu  preko 10.000 kotlova na čvrsto, tečno i gasovito gorivo, raspona snage od 20 do 5.000 kW.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u oblasti biomase i velikom broju izvedenih postrojenja na biomasu, ŠUKOM D.O.O. je postala retka kompanija koja se bavi sagorevanjem svih vrsta biomase, od drvne pa sve do poljoprivredne biomase, kao što su pšenična i sojina slama, kukuruzovina, koštice voća kao i peleta.

ŠUKOM nudi kotlovska postrojenja pojedinačno i po sistemu „ključ u ruke", od idejnog rešenja, studije o ekonomski najboljem rešenju kao i o strateški važnom izboru goriva za kotao pa sve do montaže, puštanja postrojenja u pogon i samog servisa i održavanja.

Zahvaljujući svemu ovome, ŠUKOM je izašao iz granica naše zemlje i danas uspešno posluje na tržištima Švedske, Slovenije, Albanije, Rumunije, Bugarske, EX-YU republika, Mongolije, Ukrajine i Rusije, sa tendencijom daljeg širenja jer je oblast obnovljivih izvora energije sve više zanimljiva investitorima, ne samo u Evropi, već i širom sveta.

RAS

Izradu sajta podržao RAS
Razvojna agencija Srbije

Kontakt

Jugoistočna razvojna mreža

Kej kola Srpskih Sestara 3/2
18000 Niš

email. office@jrm.rs
Internet. www.jrm.rs

Kancelarija u Zaječaru:
Trg Oslobođenja 1
19000 Zaječar

tel. 019 426 376

Google Maps

Štampa

Please publish modules in offcanvas position.