Podrška izvozu MMSPP u Rumuniju i Makedoniju

 

Pregled odabranih profila

Proizvodnja električne i elektronske opreme za motorna vozila obuhvata proizvodnju velikog broja električnih i elektronskih proizvoda za upotrebu u motornim vozilima. U tabeli ispod prikazana su najveća preduzeća u Srbiji, koja se bave proizvodnjom električne i elektronske opreme za motorna vozila. Ova preduzeća proizvode električnu opremu za paljenje i pokretanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem (magneta za paljenje, dinamo-magneta, kalemova za paljenje, svećica za paljenje i zagrevanje...), brisače i uređaje za odmrzavanje i odmagljivanje, električne naprave za otvaranje prozora i vrata na automobilima, setove (garnitura) provodnika, regulatore voltaže, itd.

 

Proizvodnja aparata za domaćinstvo obuhvata proizvodnju električnih i neelektričnih aparata za domaćinstvo. Proizvodi koji spadaju u ove dve delatnosti su aparati za kuvanje i zagrevanje, mašine za pranje veša i sudova, frižideri i zamrzivači, usisivači, itd. U tabeli ispod prikazano je 10 najvećih firmi, rangiranih prema poslovnim prihodima u 2014. godini. Ova preduzeća imaju širok asortiman proizvoda, među kojima spadaju mali (pegle, vage, mikseri...) i veliki (mašine za pranje i sušenje veša, frižideri, zamrzivači...) kućni aparati, kamini, razne vrste peći, bojleri, grejalice, klima uređaji i ostali sitni električni aparati.

 

Sektor proizvodnje mašina opšte namene obuhvata sledeće delatnosti: proizvodnja motora i turbina, industrijskih peći i gorionika, pumpi i kompresora, ručnih pogonskih aparata sa mehanizmima, proizvodnja ležajeva, zupčanika i zupčastih pogonskih elemenata, proizvodnja slavina i ventila, kancelarijskih mašina i opreme. Ovde spada veliki broj proizvoda, kao npr: parne, gasne i hidraulične turbine, motori sa unutrašnjim sagorevanjem, mašine i aparati za varenje i lemljenje, industrijske peći i gorionici, merne, centrifugalne i vazdušne pumpe, pumpe za gorivo, mašine za pranje suđa, itd. U tabeli ispod prikazano je 10 najvećih preduzeća rangiranih prema poslovnim prihodima u 2014. godini. Ova preduzeća proizvode pumpe za vodosnabdevanje, otpadne vode i vodoprivredu, slavine i ventile, industrijsku armaturu, opremu za rudarstvo, rasute terete i pripremu mineralnih sirovina, motore, pumpe za ulje, reduktore, kancelarijske mašine, itd.

 

Sektor proizvodnje ambalaže od plastike obuhvata proizvodnju velikog broja proizvoda od plastike koji služe za pakovanje, kao što su posude, poklopci, zatvarači, itd. U tabeli ispod prikazano je 10 najvećih preduzeća rangiranih prema poslovnim prihodima u 2014. godini. Ova preduzeća proizvode plastične folije, čaše za mlekarsku industriju, haube za palete, kese (biorazgradive i reklamne), ambalažu za prehrambenu i neprehrambenu industriju, kutije, poklopce, itd.

Sektor proizvodnje ostalih proizvoda od plastike obuhvata proizvodnju proizvoda kao što su veštačka creva (za kobasice i viršle) i ostalih proizvoda od plastike. U tabeli ispod prikazano je 10 najvećih preduzeća rangiranih prema poslovnim prihodima u 2014. godini. Ova preduzeća proizvode boce za punjenje vode, osvežavajućih pića, piva, mleka, i hemijskih preparata, posude za odlaganje otpada, posude za domaćinstvo, stadionske stolice, baštenske garniture, balističke zaštitne opreme za telo, balističke i interventne šlemove, balističke ploče, medicinska pomagala.

 

Sektor metalne ambalaže i grejnih tela obuhvata proizvodnju parnih kotlova i radijatora za centralno grejane, proizvodnju ostalih metalnih cisterni, rezervoara i kontejnera. Firme ovog sektora proizvode rezervoare, cisterne, bačve, od gvožđa, čelika ili aluminijuma, limenke, kutije i slične kontejnere.

 

Sektor rezanja i obrade drveta čine delatnosti rezanja i obrade drveta i obuhvata proizvodnju različitih oblika drveta ili drvenih čestica, železničkih ili tramvajskih pragova, drvo četinarskih vrsta i drvo nečetinarskih vrsta. U tabeli ispod prikazano je 10 najvećih preduzeća rangiranih prema poslovnim prihodima u 2014. godini.

RAS

Izradu sajta podržao RAS
Razvojna agencija Srbije

Kontakt

Jugoistočna razvojna mreža

Kej kola Srpskih Sestara 3/2
18000 Niš

email. office@jrm.rs
Internet. www.jrm.rs

Kancelarija u Zaječaru:
Trg Oslobođenja 1
19000 Zaječar

tel. 019 426 376

Google Maps

Štampa

Please publish modules in offcanvas position.