O projektu

Projekat daje doprinos promociji digitalne pismenosti i podizanju digitalnih kompetencija dece i nastavnika u južnoj Srbiji sprovođenjem obuka iz oblasti osnova programiranja i upotrebe IKT u nastavi u ruralnim zajednicama Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a uz pomoć inovativne mobilne internet i računarske učionice i učenja na daljinu. Poseban cilj projekta je podizanje  nivoa  znanja u  oblasti  osnova programiranja kroz dodatne obuke na licu mesta za decu i nastavnike izdvojenih odeljenja matičnih škola u ruralnim zajednicama Školske uprava Leskovac, a koji zbog tehničkih i finasijskih prepreka nemaju mogućnost da kroz standardne obrazovne aktivnosti unaprede svoju digitalnu pismenost i kompetencije.

Projektom želimo da zainteresujemo decu i pokažemo im da u digitalnom svetu mogu da budu ne samo korisnici, već i stvaraoci novih tehnologija i da na taj način mogu da definišu svoju sopstvenu budućnost. Korišćenjem mogućnosti koje pruža mobilna internet i računarska učionica, deca iz 6 škola će se u okviru četvorodnevnih obuka upoznati sa osnovama programiranja korišćenjem edukativnih materijala i besplatnih servisa za učenje i vežbanje programiranja prilagođenim njihovom uzrastu. Deca će imati priliku da kroz igru i rad unaprede logičko mišljenje, veštinu rešavanja problema i razviju kreativnost koja će im pomoći i da bolje savladaju i ostale osnovne školske predmete. Pilot dvodnevna obuka koristiće i učiteljima i nastavnicima da unprede digitalnu pismenost i znanja koja će im pomoći da ovladaju korišćenjem savremenih metoda rada sa decom uz primenu IKT-a.

Projekat može se multiplikovati i sprovoditi u ruralnim zajednicama na teritoriji čitave Srbije, a svi edukativni i promotivni materijali nastali u toku projekta, raspoloživi su za korišćenje i nalaze se u Publikacije sekciji sajta.

 

POZIV DONATORIMA

Tim projekta “Više od igre” i UG „Jugositočna razvojna mreža“ će i u narednom periodu raditi na prikupljanju sredstava kako bi se što više škola iz jugoistočne Srbije uključilo u ovu akciju. Ovim putem pozivamo i sve potencijalne donatore da daju doprinos kako bi deca iz seoskih sredina imala barem slične uslove za učenje kao i njihovi vršnjaci u gradu. Za sve dodatne informacije vezane za mogućnosti saradnje, obratite se na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na adrese date u Kontakt sekciji sajta.

RAS

Izradu sajta podržao RAS
Razvojna agencija Srbije

Kontakt

Jugoistočna razvojna mreža

Kej kola Srpskih Sestara 3/2
18000 Niš

email. office@jrm.rs
Internet. www.jrm.rs

Kancelarija u Zaječaru:
Trg Oslobođenja 1
19000 Zaječar

tel. 019 426 376

Google Maps

Štampa

Please publish modules in offcanvas position.